Lokomat®

Gangterapi med en automatisert gang-ortose på tredemølle med vektavlastning (BWS) har vist seg i mange tilfeller å være effektivt intervensjon for å bedre gangfunksjon forårsaket av nevrologiske sykdommer og skader. Cochrane review 2013 har også bevist effektiviteten av Lokomat trening.

Lokomat systemet assisterer gangbevegelser til pasienter med nedsatt gangfunksjon og brukes til å forbedre mobilitet hos personer etter hjerneslag, ryggmargsskade, cerebral parese og multippel sklerose samt andre nevrologiske sykdommer og skader. LokomatPro har vært på markedet siden 2001 og har vært en viktig forbedring i teknikken og vitenskap  av gangterapi. Produktet er basert på forsknings-og utviklingsaktiviteter ved Balgrist Universitetssykehus i Zurich.

LokomatPro består av robot gangortose, vektavlastningssystem Levi og en tredemølle. Brukerens ben blir guidet på tredemølle i henhold til en forhåndsprogrammert fysiologiske gangmønster. Den datastyrte veiledning gjør det enkelt å gjøre individuelle justeringer av ulike gangparametere. I tillegg til funksjonene fra tidligere versjoner tilbyr den nye LokomatPro en såkalt "Challenge Package" og FreeD Modulen som opsjon.

Ny FreeD Modul: forbedrer ytterligere terapien ved å støtte vektoverføring og aktiviserer balanse gjennom laterale og roterende bevegelser i bekkenet.
Ny Challenge Pakke: Støtter spesifikke terapimål for optimalisert pasient utfordring.
Lengre og mer intensive treningsøkter i forhold til manuell tredemølle trening.
Tilbakemeldinger i sanntid for en høyere motivasjon og overholdelse.
Fysiologisk gangmønster levert av individuelt justerbare ortoser, kraft og vektavlastning.
Evaluering og rapportering av funksjonalitet for enkel måling av pasientens fremskritt.
Pediatric ortoser: en valgfri tilleggsmodul som tilbyr den første drevet gangortose for funksjonelle og motiverende gangterapi for små barn
Lokomat finnes i to varianter Lokomat Pro og Lokomat Nanos. Lokomat Pro kan oppgraderes med FreeD og pediatriske ortoser slik at den kan bli brukt til gangterapi av CP barn. 

For mer informasjon >>>

Spesifikasjoner

  • Lokomat gangortose med elektoniske drivere i kne og hofteortose til femurlengde 35-47cm og pelvic bredde (utenFreeD) 29-51cm
  • Augmented Performance Feedback
  • Accessment and Reporting Tools
  • Tredemølle med hastighet fra 0-10 km/t (med Lokomat maks 3,2 km/t)
  • Patentert vektavlastningssystem med konstant vekavlastning og lav inertia
  • maks pasientvekt 135 kg, BWS fra 0-85kg

Opsjoner

  • Pediatric ortoser, justerbar for små barn med femur lengde mellom 21-35cm, pelvic mellom 17-28cm.
  • FreeD modulen for pelvic bevegelser. Pelvic bredde mellom 29-40cm. FreeD veileder hofte abduksjon/adduksjon bevegelser og lateral synkronisert vektbæring. FreeD modulen er ikke
  • kompatibel med pediatriske ortoser.

Service og support

Service er svært viktig når det gjelder medisinsk utstyr. Det blir stadig flere gode produkter på markedet, men jo mer avanserte de blir jo viktigere blir det at distributøren innehar et godt serviceapparat som tar kunden på alvor. Vi jobber for at alle våre kunder skal oppleve at Timik er en seriøs serviceorganisasjon. vi har like mange ansatte på serviceavdelingen som på vår salgsavdeling, og alle våre serviceingeniører har gjennomført servicekurs hos våre produsenter. Vi tilbyr serviceavtaler, kurs og opplæring.

Servicekontrakter
Vi tilbyr skreddersydde servicekontrakter for å optimalisere utstyrets ytelse, pålitelighet og sikkerhet. Å drive forebyggende vedlikehold viser seg alltid mer kostnadseffektivt på lang sikt for våre kunder.