Lactate Scout 4

Lactate Scout 4

Nøyaktig laktatmåling for å forbedre presentasjoner

Slider

Lactate Scout 4 er førstevalget innen idrettsmedisin og for profesjonelle idrettsutøvere over hele verden. Benytt Lactate Scout 4 for enkel og pålitelig laktatmåling: uavhengig av om du trener på løpebanen, jobber hardt på treningsstudio eller analyserer ytelse i laboratoriet.
Lactate Scout 4 fra EKF Diagnostics er en håndholdt laktatmåler som gir raskt og nøyaktig svar på kroppens laktatverdier. Lactate Scout 4 er et svært pålitelig måleverktøy som er enkelt å bruke. Utstyret er ideelt under terskeltrening og for å opprette laktatprofiltest for å forbedre melkesyreterskel og presentasjon. Blodprøven består kun av et lite stikk i fingeren, og måleren trenger bare 0,2 µL blod for å analysere laktat.

 • Lagrer opp til 500 resultater av gangen
 • Tilkobling via Bluetooth
 • Lommestørrelse: 91x46x21mm
 • Raske resultater (10 sekunder)

Hvorfor måle laktat?

Hva er laktat?

Laktat, også kalt melkesyre, dannes i den anaerobe (uten oksygen) stoffskifteveien, glykolysen, der glukose (karbohydrater) spaltes og brytes ned for å kunne produsere energi til arbeidende muskler der det trengs. Karbohydrater benyttes til energi selv i hvile, noe som tilsier at det alltid vil være et visst nivå av laktat i kroppen (normalt 0,5-1,5 mmol/l). Dette nivået holdes relativt konstant; selv ved begynnelse av fysisk aktivitet på lav intensitet, der muskler får tilstrekkelig oksygenforsyning (aerobt arbeid).

Når intensiteten på aktiviteten øker vil energibehovet til musklene også øke. Når den aerobe energiomsetningen ikke klarer å levere nok energi, øker nedbrytning av karbohydrater i takt med intensiteten, som resulterer i blant annet at laktatproduksjonen øker (den øker eksponentielt dersom intensiteten holdes eller blir høyere). Da laktat i hovedsak frigjøres fra muskelcellene til blodbanen så er dette en enkel markør å måle med en blodprøve. Samtidig som nivået av laktat i blodet reflekterer hvorvidt kroppens metabolisme arbeider aerobt eller anaerobt. Måling av laktat kan derfor benyttes til å få et objektivt og presist svar på intensiteten av arbeidet eller treningen man utfører der og da.

Viktigheten av å måle laktat

Måling av laktat er aktuelt for både mosjonister, idrettsutøvere og trenere som ønsker mer kontroll på treningen.

Spesielt for de som driver med utholdenhetsidrett er måling av laktat aktuelt som et verktøy. Måling av laktat vil på sikt å kunne øke fysisk kapasitet gjennom å sørge for god balanse mellom lav og høy intensitet på treningsøktene og dermed kunne gi utøveren jevn progresjon. Lactate Scout+ hjelper deg å trene spesifikt og riktig på den intensiteten som kroppen skal tåle i en eventuell konkurranse.

Gjennom oppretting av laktatprofil kan trener og idrettsutøver finne fram til, og skreddersy, de individuelle og ideelle intensitetssonene. Ved måling av laktatnivå under trening er det lettere å ha kontroll på utøverens intensitet i tråd med laktatprofilen.

Lactate Scout+ laktatmåler hjelper deg å finne din anaerobe terskel, og er et nyttig verktøy for gjennomføring av laktatprofiltest.

Gjennomføring av laktatprofiltest er grunnleggende for å finne din terskelgrense og videre forbedre den. Gjennom å bruke laktatmåler har du god intensitetsstyring og kan sikre at du trener på et godt intensitetsnivå. Dette kan på sikt bidra til å øke presentasjon, da du har kartlagt dine grenser og kan styre intensiteten deretter. Bruk av laktatmåler gir mer bevissthet og trygghet rundt treningen, samtidig som det gir deg mer innsikt i din trening.

Måling av laktat er et essensielt verktøy for å opprette laktatprofil og å kartlegge den individuelle utøvers ideelle intensitetssone.
 • Med laktatprofil kan trener og utøver sette sammen den ideelle treningsplanen, og trene intensitet i tråd med laktatprofilen.
 • Kartlegging av anaerob terskel sikrer god intensitetsstyring i treningsarbeidet, og vil bidra til trygg og jevn progresjon.
 • Under høydetrening er måling av laktat et veldig viktig verktøy for treneren for å kontrollere intensiteten på utøveren i et miljø der «normale» intensitetssoner ikke er gjeldende.
En laktatmåler er et nyttig verktøy for å utvikle en idrettsutøver.

Lactate Scout+ kartlegger anaerob terskel og gir dermed innsikt i treningen slik at det blir lettere å styre intensitet og å trene spesifikt. Gjennom å måle laktat er det mulig å skreddersy treningsplaner, og å utbedre og trene på det kroppen skal tåle i en konkurransesituasjon.

Idrettsforbund som allerede bruker Lactate Scout:

Lactate Scout+ er designet for å enkelt kunne brukes i forskningssammenheng.

Laktatmåleren kan kobles til PC gjennom Bluetooth, og overfører resultater raskt.

Lactate Scout+ benyttes i spesielt hestesport, og har fordeler innen trening av hest generelt.

Måling av laktat på hest har vist seg å være svært effektivt for utvikling og bidrar til bedre hestevelferd gjennom mer bevissthet rundt hestens kapasitet, intensitet og tilstand. Måling av laktat på hest gjør at det blir lettere å strukturere treningen og å sette sammen mer systematiske treningsplaner, noe som igjen resulterer i jevn progresjon uten å bryte hestens utmattelsesgrense.

Da hestesport er et eget spesialistfelt har Timik AS en norsk underleverandør rettet mot dette markedet - Equus Sport, ta gjerne kontakt med dem direkte for mer informasjon og eventuelt salg.

Andreas Angeltveit"Å måle laktat under testing og trening er viktig for meg i mitt yrke som fysisk trener. Jeg bruker Lactate Scout+ til dette for å forstå hvordan utøverne mine reagerer på treningen jeg planlegger for de, måle resulatet av treningen og styre intensiteten deres. Dette er viktig for treningen på kort sikt og treningsresultatet på lang sikt."

Andreas Angeltveit
Prestasjonsveileder og fysisk trener i Angeltveit Physical Performance

 

 

Mål laktat raskt og enkelt med Lactate Scout 4

Laktat måling - steg 1

Rens fingeren med vann og en ren tekstilpad. Punkter stikkstedet med egnet lansett – enganglansetter sørger for trygg og hygienisk punktering.

Laktat måling - steg 2Tørk av første bloddråpe. Sørg for at bloddråpen har en fin “kuleform” og forsøk å ikke “melke” fingeren for å få ut blod.

Laktat måling - steg 3Ha strips klar i Lacate Scout 4, og hold både din egen og utøverens hånd i ro når blodprøven blir tatt.

Laktat måling - steg 4Sørg for at tuppen av stripsen kun berører bloddråpen og ikke fingeren (dette kan forurense).

Laktat måling - steg 5Lactate Scout 4 piper og angir analyse. Ta den bort fra bloddråpen og vent på svar (ca. 10 sek). Fingeren kan nå tørkes for blod.

Enkel å bruke

 • Sett inn/fjern sensoren for å skru på/av
 • Enkel navigasjon for å sikre fleksibilitet i treningsøkten
 • Krever kun 0.2 µl blod
 • Forhåndskalibrerte sensorer
 • Enheten er kallibrert med enkel koding
 • Laktatmåling, dato/tid, målemodus, temperatur, puls og minnetid på én skjerm
 • Automatisk selvtester

Praktisk og pålitelig

Lactate Scout 4 er produktet for deg som trenger et pålitelig og solid produkt for måling av laktat. Det er designet for å være enkel å bruke, og for å gi resultater raskt og uproblematisk, slik at fokuset kan ligge på treningsøkta og den jobben som skal gjøres. Lactate Scout 4 drives av to AAA-batterier, og har en estimert batteritid på over 1000 tester. Enheten oppbevarer opp til 500 testresultater, og har innebygd Bluetooth som gir mulighet for trådløs overføring av øvrige testdata til PC.

Bruk Lactate Scout 4 når som helst

Lactate Scout 4 er designet for å tåle bruk i temperaturer fra 5-45℃, og i luftfuktighet opp til 85%. Ved bruk i minusgrader bør både måler og teststrips oppbevares sammen i f. eks. en varm innerlomme og tas ut rett før måling av blodprøven.

Laktatmåleren for alle

Lactate SCOUT4 “Solo“

4.875,00 NOK

Lær mer

Lactate Scout 4 "Starter Set"

5.599,00 NOK

Lær mer

Nødvendig tilleggsutstyr

Big Pack 72+
1.990,00 NOK

Lær mer

Big Pack 48+
1.490,00 NOK

Lær mer

Big Pack 24+
800,00 NOK

Lær mer